FIFA World Cup 2014 övertid (Svenska)

Efter att ha sett Brasilien vinna sin match mot Chile 3-2 på straff, undrade jag hur övertiden spelas.

Är det plötslig död?

Svar

Det finns ingen plötslig död i fotboll, övertid (OT) eller förlängning (inte att förväxla med stopp / tilläggstid ) som det kallas i fotbollssammanhang, spelas i två halvor 2 x 15 minuter.

FIFA försökte konceptet plötslig död för flera år sedan kallades det Golden Goal . Tanken var att det första målet i OT skulle vara tiebreaker. Det fick en hel del negativ kritik och detta ersattes med Silver Goal (se samma länk ovan), vilket ansågs vara en anständig kompromiss mellan en plötslig död och regelbunden OT.

Både det gyllene målet och silvermålet togs bort från lagarna om spelet så småningom.

Kommentarer

• lägger bara till detta svar; Silvermålet är när du spelar hälften av övertid och om poängen fortfarande är ojämn , andra halvlek kommer att spelas. Om poängen förblir ojämn, kommer vinnaren att avgöras av straffavslut.
  • Om du lägger till svaret att i fotboll heter det " extra tid " och hänvisar till det som sådant i svaret skulle jag övertalas att rösta upp frågan. Is är nitpicky, men att använda den rätta termen tenderar att minska förvirringen mellan " extra tid " (två perioder spelas när en match dras efter 90 minuter) och " ytterligare tid " (tid tillagd för att kompensera för förlängda stopp ").
  • @Almo Det ' är tvärtom. Fotboll (att ' är vad vi kallar det) lever av det ' s låga poäng och chansen att reagera på ett mål. Du ' kallar det ' fotboll ' så jag antar att du ' kommer från USA och är ganska bekant med sporter med hög poängfrekvens. Men exakt denna låga poängnivå är det, vad gör det möjligt för lag som Costa Rica att överraska " stora " (som Italien) med bra taktik och besegra dem. Eller åtminstone för att irritera lite.
  • Jag erkänner att jag inte har sett mycket fotboll. Men jag ' jag är en speldesigner, så min syn på det är inte bara en genomsnittlig åskådares. Om ett spel tenderar mot dragningar får du problem i turneringar. Det är ' varför världsmästerskapet i schack bestäms av en serie på sju matcher, varav många kommer att vara oavgjort. Det ' är en anledning till att Hockey, också ett lågt betygsspel, använder övertid med plötslig död i kombination med 7-spelserier i mästerskapet. VM presenterar en unik designutmaning genom att det finns så många lag som tävlar om priset. Men jag tror att de har lite arbete att göra.
  • Fotboll tenderar inte mot drag. Att döma av EPL-tabellen 2013/14 ( espnfc.com/barclays-premier-league/23/table?season=2013 ) var 156/760 matcher dras. Det betyder att en fotbollsmatch slutar med ett resultat ~ 80% av tiden. Det finns mycket större problem med fotbollsreglerna för närvarande än att avgöra en vinnare.

Svar

Nej, detta är inte plötslig död. Övertid spelas bara i utslagsfasen (vilken match som helst efter gruppspelet).

Om poängen är ojämn i slutet av regleringen spelas övertid. OT är 30 minuter, vilket är uppdelat i två halvor. I slutet av OT, om poängen fortfarande är ojämn, går lagen till straffspark. Observera att detta innebär att i OT kan varje lag göra flera mål!

Straffkonstruktioner fungerar enligt följande: Varje lag har 5 försök och lag alternerar sina skott. Ett lag vinner om de gör fler mål än sin motståndare under de 5 första försöken. Annars går lag till plötslig död, var och en får ett försök i taget. Om båda lagen gör poäng, eller båda missar i försöket, går de en ny omgång tills ett lag gör mål medan det andra laget inte gör det. Poänglaget är vinnaren av spelet.

Svar

”Övertid” spelas efter 90 minuters regleringstid och detta är 30 minuter lång, uppdelad i två 15 minuters halvor. Om båda lagen fortfarande drar när den här tiden är över, går lagen sedan till en straffskott. straffskottet fungerar så här; båda lagen tar i tur och ordning att ta 5 straffar omväxlande vardera, och den som har fått flest straffar vinner, om båda lagen fortfarande är lika, tas plötsliga dödsstraff. Det är då båda lagen i tur och ordning tar en straff, om det första laget gör mål måste det andra laget göra mål annars förlorar de matchen.