FIFA: n maailmanmestaruuskilpailujen 2014 jatkoajat

Nähtyäni Brasilian voittaneen ottelunsa Chilea vastaan 3-2 rangaistuksilla, ihmettelin, kuinka jatkoaika pelataan.

Onko se äkillinen kuolema?

vastaus

Jalkapallossa, ylitunnissa tai lisäaikassa ei ole yhtäkään äkkikuolemaa (ei pidä sekoittaa pysähtymiseen / lisäaikaan ), kuten sitä kutsutaan jalkapallokontekstissa, pelataan kahdessa puoliskossa 2 x 15 minuuttia.

FIFA kokeili äkillisen kuoleman konseptia useita vuosia sitten sitä kutsuttiin kultaiseksi maaliksi . Ajatuksena oli, että OT: n ensimmäinen tavoite olisi tiebreaker. Se sai melko vähän negatiivista kritiikkiä ja tämä korvattiin hopeamaalilla (katso sama linkki yllä), jonka ajateltiin olevan kunnollinen kompromissi äkillisen kuoleman ja tavallisen OT: n välillä.

Sekä kultainen tavoite että hopea maali poistettiin Peli lopulta.

Kommentit

• vain lisäämällä tähän vastaukseen; Hopeatavoite on, kun pelaat puoliaikaa jatkoajasta ja jos tulos on edelleen tasan Jos toinen tulos pysyy tasan, voittaja ratkaistaan rangaistuspotkukilpailuilla / li>
  • Jos lisäät vastaukseen, että jalkapallossa sitä kutsutaan " jatkoajaksi " ja viitataan siihen tällainen vastauksessa olisin vakuuttunut tukemaan kysymystä. Is on hauska, mutta oikean termin käyttäminen pyrkii vähentämään sekaannusta " jatkoajan " välillä (kaksi jaksoa, kun ottelu vedetään jälkeen 90 minuuttia) ja " lisäaika " (aika lisätään pitempien seisokkien korvaamiseksi ").
  • @Almo Se ' on päinvastoin. Jalkapallo (se, mitä ' s kutsumme) elää siitä ' alhaisista pisteistä ja mahdollisuudesta reagoida maaliin. ' kutsut sitä uudelleen ' jalkapalloksi ', joten luulen, että ' re Yhdysvalloista ja on hyvin perehtynyt urheiluun, jolla on korkea pisteet. Mutta juuri tämä matala pisteytysaste on se, mikä antaa Costa Rican kaltaisten joukkueiden yllätyksen " isoille " (kuten Italia) hyvällä. taktiikat ja voittaa ne. Tai ainakin ärsyttää hieman.
  • Myönnän, etten ole katsonut paljon jalkapalloa. Mutta ' olen pelisuunnittelija, joten näkemykseni siitä eivät ole pelkästään tavallisen katsojan näkökulma. Jos peli on tasapeli, saat turnauksissa ongelmia. ' syy siihen, miksi maailman shakkimestaruus määräytyy seitsemän pelisarjan avulla, joista monet ovat tasapeliä. Se ' on yksi syy, miksi Hockey, myös matalat pisteet, käyttää äkillisen kuoleman jatkoaikaa yhdistettynä seitsemän pelisarjaan mestaruudessaan. MM-kisat ovat ainutlaatuinen muotoilun haaste, koska palkinnosta kilpailee niin monta joukkuetta. Luulen, että heillä on kuitenkin tehtävää.
  • Jalkapallolla ei ole taipumusta tasapeleihin. EPL-taulukon 2013/14 perusteella ( espnfc.com/barclays-premier-league/23/table?season=2013 ) ottelut olivat 156/760. piirretty. Tämä tarkoittaa, että jalkapallo-ottelu päättyy tulokseen ~ 80% ajasta. Jalkapallon säännöissä on tällä hetkellä paljon suurempia ongelmia kuin voittajan valitseminen.

Vastaa

Ei, tämä ei ole äkillinen kuolema. Jatkoaikaa pelataan vain pudotusvaiheessa (kaikki ottelut ryhmävaiheen jälkeen).

Jos pisteet ovat tasan sääntelyn lopussa, jatkoaika pelataan. OT on 30 minuuttia, joka on jaettu kahteen puolikkaaseen. Jos ottelun lopussa joukkueet ovat edelleen tasan, joukkueet siirtyvät rangaistuspotkukilpailuihin. Huomaa, että tämä tarkoittaa, että OT: ssa jokainen joukkue voi tehdä useita maaleja!

Rangaistuspotkukilpailut toimivat seuraavasti: Jokaisella joukkueella on viisi yritystä ja joukkueet vuorottelevat laukauksillaan. Joukkue voittaa, jos he tekevät enemmän maaleja kuin vastustaja näiden 5 ensimmäisen yrityksen aikana. Muuten joukkueet siirtyvät äkilliseen kuolemaan, jokainen saa yhden yrityksen kerrallaan. Jos molemmat joukkueet tekevät maalin tai molemmat epäonnistuvat yrityksessä, he siirtyvät toiselle kierrokselle, kunnes joukkue tekee maalin, kun toinen joukkue ei onnistu. Pisteyttävä joukkue on pelin voittaja.

Vastaus

”Jatkoaika” pelataan 90 minuutin säätöajan jälkeen ja tämä on 30 minuuttia pitkä, jaettuna 2 15 minuutin puoliaikaan, jos molemmat joukkueet piirtävät edelleen, kun tämä aika on ohi, joukkueet menevät rangaistuspotkukilpailuun. rangaistuspotkukilpailu toimii näin; molemmat joukkueet ottavat vuorotellen 5 rangaistusta vuorotellen, ja kuka on saanut eniten rangaistuksia, voittaa, jos molemmat joukkueet ovat edelleen tasa-arvoisia, annetaan äkilliset kuolemanrangaistukset. Tällöin molemmat joukkueet ottavat vuorotellen rangaistuksen, jos ensimmäinen joukkue tekee maalin, toisen joukkueen on pisteytettävä tai he häviävät pelin.