FIFA World Cup 2014 overtid

Etter å ha sett Brasil vinne sin kamp mot Chile 3-2 på straffer, lurte jeg på hvordan overtid spilles.

Er det plutselig død?

Svar

Det er ingen plutselig død i fotball, overtid (OT) eller ekstra tid (ikke å forveksle med stopp / tilleggstid ) som det heter i fotballsammenheng, spilles i to halvdeler 2 x 15 minutter.

FIFA prøvde konseptet med plutselig død flere år tilbake ble det kalt Golden Goal . Tanken var at det første målet i OT ville være tiebreaker. Det fikk ganske negativ kritikk og dette ble erstattet med Silver Goal (se samme lenke ovenfor), som var en tanke for å være et anstendig kompromiss mellom en plutselig død og vanlig OT.

Både det gylne målet og sølvmålet ble fjernet fra lovene om spillet til slutt.

Kommentarer

• bare å legge til dette svaret; Sølvmålet er når du spiller halvparten av overtid og hvis poengsummen fortsatt er uavgjort , blir andre omgang spilt. Hvis poengsummen forblir uavgjort, avgjøres vinneren av straffesparkkonkurranser.
  • Hvis du legger til svaret at i fotball heter det " ekstra tid " og refererer til det som slik i svaret, ville jeg bli overtalt til å stemme spørsmålet. Is er nitpicky, men å bruke riktig ord har en tendens til å redusere forvirring mellom " ekstra tid " (to perioder spilt når en kamp trekkes etter 90 minutter), og " tilleggstid " (tid lagt til for å kompensere for lengre stopp ").
  • @Almo Det er ' tvert imot. Fotball (at ' er det vi kaller det) lever av den ' s lave score og sjansen til å reagere på et mål. Du ' kaller det ' fotball ' så jeg antar at du ' kommer fra USA og er ganske kjent med sport med høy poengsum. Men akkurat denne lave poengsummen er det, det som gjør at lag som Costa Rica kan overraske " store " (som Italia) med gode taktikk og beseire dem. Eller i det minste å irritere litt.
  • Jeg innrømmer at jeg ikke har sett mye fotball. Men jeg ' er spilldesigner, så mitt syn på det er ikke bare det som en gjennomsnittlig tilskuer. Hvis et spill har en tendens til uavgjort, får du problemer i turneringer. Det er ' hvorfor verdens sjakkmesterskap bestemmes av en serie på 7 kamper, hvorav mange blir uavgjort. Det er ' en av grunnene til at Hockey, også et lavt scorende spill, bruker overtid med plutselig død, kombinert med 7-spillserier i mesterskapet. Verdensmesterskapet presenterer en unik utfordring i design ved at det er så mange lag som konkurrerer om prisen. Men jeg tror de har noe arbeid å gjøre.
  • Fotball har ikke en tendens til uavgjort. Ut fra EPL-tabellen 2013/14, ( espnfc.com/barclays-premier-league/23/table?season=2013 ), var 156/760 kamper tegnet. Dette betyr at en fotballkamp slutter med et resultat ~ 80% av tiden. Det er mye større problemer med fotballreglene for tiden enn å bestemme en vinner.

Svar

Nei, dette er ikke plutselig død. Overtid spilles bare i utslagsfasen (hvilken som helst kamp etter gruppespillet).

Hvis poengsummen er uavgjort på slutten av reguleringen, vil overtid bli spilt. OT er 30 minutter, som er delt inn i to halvdeler. På slutten av OT, hvis poengsummen fortsatt er uavgjort, går lagene videre til straffesparkkonkurranser. Legg merke til at dette betyr at i OT kan hvert lag score flere mål!

Straffesparkkonkurranser fungerer som følger: Hvert lag har 5 forsøk, og lag veksler skuddene sine. Et lag vinner hvis de scorer flere mål enn motstanderen i løpet av disse fem første forsøkene. Ellers går lagene over til plutselig død, hver og en får et forsøk om gangen. Hvis begge lag scorer, eller begge går glipp av forsøket, går de en ny runde til et lag scorer mens det andre laget ikke klarer det. Scoringslaget er vinneren av spillet.

Svar

«Overtid» spilles etter 90 minutters reguleringstid og dette er 30 minutter lang, delt i to 15 minutters halvdeler. Hvis begge lag fortsatt trekker når denne tiden er over, vil lagene gå til straffespark. straffesparkkonkurransen fungerer slik; begge lagene tar hver sin tur 5 straffer vekselvis hver, og den som har scoret flest straffer vinner, hvis begge lag fortsatt er like, blir plutselige dødsstraffer tatt. Dette er når begge lagene bytter på å ta straffe. Hvis førstelaget scorer, må det andre laget score, ellers mister de kampen.