Overuren FIFA Wereldkampioenschap 2014

Nadat ik Brazilië de wedstrijd tegen Chili met 3-2 had zien winnen op strafschoppen, vroeg ik me af hoe de verlengingen worden gespeeld.

Is dat een plotselinge dood?

Antwoord

Er is geen plotselinge dood in voetbal, overuren (OT) of extra tijd (niet te verwarren met onderbreking / extra tijd ) zoals het in voetbalcontext wordt genoemd, wordt in twee helften gespeeld 2 x 15 minuten.

FIFA probeerde het plotselinge dood-concept enkele jaren geleden heette het Gouden doelpunt . Het idee was dat het eerste doelpunt in het OT de schiftingskans zou zijn. Het kreeg nogal wat negatieve kritiek en dit werd vervangen door een zilveren doelpunt (zie dezelfde link hierboven), waarvan werd gedacht dat het een goed compromis was tussen een plotselinge dood en een reguliere OT.

Zowel het gouden doel als het zilveren doel werden verwijderd uit de Wetten van het spel uiteindelijk.

Reacties

• alleen maar iets toevoegen aan dit antwoord; een zilveren doelpunt is wanneer je een helft van de verlengingen speelt en als de score nog steeds gelijk is , de tweede helft wordt gespeeld. Als de stand gelijk blijft, wordt de winnaar bepaald door middel van strafschoppen / li>
  • Als je aan het antwoord toevoegt dat dit in voetbal " extra tijd " wordt genoemd en ernaar verwijst als zoals in het antwoord, zou ik worden overgehaald om de vraag naar boven te stemmen. Het is muggenzifterig, maar door de juiste term te gebruiken, wordt verwarring tussen " extra tijd " (twee gespeelde periodes wanneer een wedstrijd wordt getrokken na 90 minuten) en " extra tijd " (tijd toegevoegd om langdurige onderbrekingen in te halen ").
  • @Almo Het ' is juist het tegendeel. Voetbal (dat ' is wat we het noemen) leeft van de lage score van ' en de kans om op een doelpunt te reageren. Je ' noemt het ' voetbal ' dus ik denk dat je ' komt uit de VS en is redelijk bekend met sporten met een hoog scoringspercentage. Maar juist door deze lage score kunnen teams zoals Costa Rica de " grote " (zoals Italië) verrassen met goede tactiek en versla ze. Of in ieder geval om een beetje te irriteren.
  • Ik geef toe dat ik niet veel naar voetbal heb gekeken. Maar ik ' ben een game-ontwerper, dus mijn kijk erop is niet alleen die van een gemiddelde toeschouwer. Als een spel naar een gelijkspel neigt, krijg je problemen bij toernooien. Het ' is de reden waarom het schaakkampioenschap van de wereld wordt bepaald door een serie van 7 wedstrijden, waarvan er vele gelijkspel zullen zijn. Het ' is een van de redenen waarom hockey, ook een spel met lage scores, gebruik maakt van overuren met plotselinge dood, gecombineerd met series van zeven wedstrijden in het kampioenschap. Het WK vormt een unieke ontwerpuitdaging omdat er zoveel teams strijden om de prijs. Maar ik denk dat ze nog wat werk te doen hebben.
  • Voetbal neigt niet naar gelijkspel. Te oordelen naar de EPL-tabel 2013/14 ( espnfc.com/barclays-premier-league/23/table?season=2013 ), waren 156/760 wedstrijden getrokken. Dit betekent dat een voetbalwedstrijd in ongeveer 80% van de gevallen met resultaat eindigt. Er zijn momenteel veel grotere problemen met de voetbalregels dan het bepalen van een winnaar.

Antwoord

Nee, dit is geen plotselinge dood. Overuren wordt alleen gespeeld in de knock-outfase (elke wedstrijd na de groepsfase).

Als de score gelijk is aan het einde van de regelgeving, wordt er overuren gespeeld. OT duurt 30 minuten en is verdeeld in twee helften. Aan het einde van het OT, als de score nog steeds gelijk is, gaan teams verder met penalty shoot-outs. Merk op dat dit betekent dat in OT elk team meerdere doelpunten kan scoren!

De penaltyreeksen werken als volgt: Elk team heeft 5 pogingen en teams wisselen hun schoten af. Een team wint als ze tijdens deze eerste 5 pogingen meer doelpunten maken dan hun tegenstander. Anders gaan teams over op een plotselinge dood, waarbij elk een poging tegelijk krijgt. Als beide teams scoren, of beide missen in de try, gaan ze voor een nieuwe ronde totdat een team scoort terwijl het andere team dit niet doet. Het scorende team is de winnaar van het spel.

Answer

“Overtime” wordt gespeeld na de 90 minuten reguliere tijd en dit is 30 minuten lang, opgesplitst in 2 helften van 15 minuten. Als beide teams nog steeds tekenen als deze tijd voorbij is, gaan de teams naar een penalty shoot out. de penalty shoot out werkt als volgt; beide teams nemen om de beurt afwisselend 5 strafpunten, en degene die de meeste strafpunten heeft gescoord, wint, als beide teams nog steeds gelijk zijn, worden straffen voor plotselinge dood genomen. Dit is wanneer beide teams om de beurt een penalty nemen, als het eerste team scoort, dan moet het andere team scoren of ze verliezen het spel.